page_banner

Вести

Како да се избере вистинската ткаенина за спортска облека?

Изборот на вистинската ткаенина за вашата спортска облека е од клучно значење и за удобност и за перформанси за време на тренинзите. Различни ткаенини имаат уникатни карактеристики за задоволување на различни спортски потреби. При изборот на спортска облека, земете го предвид типот на вежбање, сезоната и личните преференци за да ја изберете најсоодветната ткаенина. Без разлика дали се занимавате со тренинзи со висок интензитет или секојдневни активности, вистинската спортска облека може да ја зголеми вашата самодоверба и удобност за време на вежбањето. Денес, ќе истражиме две најчесто користени ткаенини во фитнес облека:полиестер-спандекс (поли-спандекс) и најлон-спандекс (најлон-спандекс).

Ткаенина од поли-спандек

Поли-спандекс ткаенината, мешавина од полиестер и спандекс, ги има следните забележителни карактеристики:

Отстранување на влага:Ткаенината од поли-спандекс има одлични својства за отстранување на влагата, брзо ја отстранува потта од телото за да бидете суви и удобни.

Издржлив:Ткаенината од поли-спандекс е многу издржлива и може да издржи триење при вежбање со висок интензитет, што ја прави долготрајна.

Еластичност:Поли-спандекс ткаенината нуди добра количина на еластичност, прилагодувајќи се на движењата на телото и обезбедува одлична удобност и поддршка.

Лесно се чисти:Ткаенината од поли-спандекс лесно се чисти, може да се пере во машина или рачно и не бледнее или деформира лесно.

Најлон-спандекс ткаенина

Најлон-спандекс ткаенината, составена од најлонски (исто така познати како полиамид) влакна и спандекс, е синтетичка ткаенина со високи перформанси со следниве карактеристики:

Квалитет на завеса:Ткаенината од најлон-спандекс се завеса природно и не се збрчка лесно.

Трајност:Најлон-спандекс ткаенината е силна и високо отпорна на абење и кинење.

Еластичност:Супериорната еластичност на ткаенината од најлон-спандекс помага да се ублажат ударите и вибрациите што се чувствуваат за време на вежбањето.

Мекост:Најлон-спандекс ткаенината е многу мека и удобна, без грубост или недостаток на дише што се наоѓа во некои други материјали.

Отстранување на влага:Најлон-спандекс е добар во апсорпција на влага и брзо сушење, што го прави погоден за спорт и облека на отворено.

Разлики помеѓу поли-спандекс и најлон-спандек ткаенини

Чувство и можност за дишење:Поли-спандекс ткаенината е мека и удобна, лесна за носење и нуди добра дише. Најлон-спандекс ткаенината, од друга страна, е поцврста и издржлива.

Отпорност на брчки:Најлон-спандекс ткаенината има подобра отпорност на брчки во споредба со поли-спандекс ткаенината.

Цена:Најлонот е поскап поради сложениот процес на производство од нафта и други суровини. Полиестерските влакна се полесни и поевтини за производство. Затоа, најлон-спандекс ткаенината е генерално поскапа од поли-спандекс ткаенината, а клиентите можат да изберат врз основа на нивниот буџет.

Вообичаени стилови на спортска облека

Спортски градник:Спортскиот градник е од суштинско значење за жените за време на вежбањето. Спортскиот градник ја обезбедува потребната поддршка, го намалува движењето на градите и ефикасно ги штити градите. Истражувањата покажуваат дека спортските градници можат да ублажат некои од различните движења на градите за време на вежбањето, без оглед на големината на градите. При изборот, изберете различни нивоа на поддршка врз основа на големината на чашата и дадете приоритет на ткаенините што содржат спандекс за подобра еластичност.

Целосно печатење со високо влијание на женитеДвослоен спортски градник

Racerback тенк блузи: Резервоарите Racerback се многу популарни за тренинзи за горниот дел од телото. Резервоарите Racerback се едноставни и стилски, прикажувајќи ги линиите на мускулите додека обезбедуваат доволно воздух и удобност. Материјалот е обично лесен и мазен, обезбедувајќи слобода на движење за време на вежбањето.

Основни шупливи без ракави Еластични единечни кроп тенк топ жени

Шорцеви: Шорцевите се идеален избор за спортување. Шорцевите нудат одлични својства за дишење и отстранување на влага, обезбедувајќи удобност. Дополнително, тие можат да ја покажат фигурата, зголемувајќи ја мотивацијата. Покрај тесните шорцеви, може да се изберат и општи шорцеви за трчање, избегнувајќи чист памук за да се спречи непријатност при пот. Кога купувате шорцеви, погрижете се да имаат постава за да спречите проѕирни проблеми.

Шорцеви за растегнување на половината Еластични фитнес шорцеви жени

Фитнес јакни: Во однос на фитнес јакна, ние исто така користиме мешавина од полиестер, памук и спандекс за да создадеме ткаенина за дише и мека воздушна слој (нуркање). Оваа ткаенина има одлична апсорпција на влага, дише и еластичност. Памукот додава мекост и удобност, додека полиестерот и спандексот ја зголемуваат еластичноста и издржливоста.

Исклучување рамо нуркање плете јакна со качулка патент нагоре Hoodies

Џогери: Џогерите се идеални за фитнес, обезбедувајќи соодветна поддршка додека избегнуваат да бидат премногу лабави или стегнати. Премногу широки панталони може да предизвикаат триење за време на вежбањето, што влијае на флуидноста на движењето, додека премногу тесните панталони може да го ограничат движењето на мускулите и да предизвикаат непријатност. Затоа, изборот на добро прилагоден пар на џогери обезбедува и удобност и функционалност.

Машки Slim Fit Scuba Fabric Scuba панталониТренинг Џогери

За повеќе информации, посетете ја нашата веб-страница


Време на објавување: 19.08.2024